0%

Opći uvjeti i odredbe

PLAĆANJE

Za naručeni proizvod, rok uplate je 5 dana od dana kada je Kupac obaviješten o dovršetku izrade naručenog proizvoda ili dobivene ponude za odmah dostupan proizvod. Moguće je plaćanje općom uplatnicom ili internet bankarstvom. Nakon isteka roka za uplatu proizvod se stavlja u daljnju prodaju te se više ne smatra rezerviranim. Na vaš mail stići će ponuda sa svim potrebnim podacima za uplatu. U poziv na broj svakako upišite broj narudžbe/ponude (koji ste dobili na mail ).Taj broj služi za brže povezivanje vaše uplate s narudžbom.

PAKIRANJE/DOSTAVA

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.Točan iznos troškova dostave će biti naveden prije uplate u zaprimljenoj ponudi. Paketi se šalju Hrvatskom poštom i vrijede uvjeti uručenja koje propisuje Hrvatska pošta. Vrijeme tranzita nije zajamčeno od strane obrta River.

ISPORUKA

Naručene artikle isporučujemo Hrvatskom poštom. Ako je proizvod prodan, a postoji mogućnost, možemo izraditi sličan (moguća su odstupanja od originala) proizvod. Rok za izradu narudžbe je do 30 dana. Slanje će uslijediti u roku od najviše 7 dana od dana uplate za narudžbu. U slučaju izrade po narudžbi proizvod se plaća nakon izrade i dobivenih fotografija izrađenoga. Ako se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvod nije moguće proizvesti, dužni smo kupca obavijestiti, a kupac ima pravo odustati od narudžbe ili pristati na naknadni rok za isporuku. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u što kraćem roku.

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

Sve fotografije proizvoda River, obrta za proizvodnju i trgovinu objavljene na www.facebook.com/RiverNakit vlasništvo su obrta River, vlasnica Renata Matica Špičko. Sve fotografije su zaštićene nastankom i nije ih potrebno posebno naznačivati. Dozvoljeno je dijeljenje sadržaja s Facebook stranice River- Botanical jewelry korištenjem “Share” (“Podijeli”) funkcionalnosti Facebook platforme. Nije dozvoljeno preuzimanje fotografija i ponovno učitavanje tih istih fotografija na bilo kojoj web lokaciji bez navođenja izvora fotografije. Pravilnim navođenjem izvora smatra se kopiranje poveznice na stranicu s koje je fotografija preuzeta. Zabranjena je reprodukcija, distribucija, promjena, javno prikazivanje i predstavljanje te ostali oblici uporabe fotografija bez izričitog dopuštenja River-obrta za proizvodnju i trgovinu.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA

Obvezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, tako da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših zakonskih obveza (slanje pošiljaka, izdavanje ponuda i računa).Upravitelj osobnih podataka je RIVER, obrt za proizvodnju i trgovinu, Starogradska ulica 147, 48000 Koprivnica, a osoba za obradu podataka je dostupna na mailu: rivernakit@gmail.com. Podaci koje prikupljamo su: ime i prezime te poštanska adresa. Svi se podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatniku kojem su ti podaci nužni za obavljanje posla i dostavu narudžbe. Čuvaju se u zakonski propisanim rokovima. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:
• pravo na pristup podacima i uvid u podatke
• pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
• pravo na prenosivost podataka
• pravo na povlačenje privole (ako je tražena)
• pravo na podnošenje prigovora
• pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
• pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora
Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. River nikad neće svjesno prikupljati osobne podatke od maloljetnih osoba.

CIJENE

Sve cijene na stranici su izražene u kunama. Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške. U slučaju pogrešne cijene ili teksta mjerodavna je cijena ili tekst koje će priopćiti operater (admin) prilikom slanja podataka za uplatu u ponudi.

Sukladno čl. 10, st.3 Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/07,125/07, 79/09 i 89/09,133/09, 78/12, 56/13 i 41/14,110/15) obavještavamo potrošače da pritužbe ili prigovor na kvalitetu naših proizvoda ili usluga mogu dostaviti poštom u pisanom obliku na adresu sjedišta:

RIVER, obrt za proizvodnju i trgovinu
vl. Renata Matica Špičko
Starogradska ulica 147, Starigrad
48000 Koprivnica

ili putem elektroničke pošte: rivernakit@gmail.com ili u našim poslovnim prostorijama (bez odgađanja ćemo pisanim putem potvrditi njegov primitak). Uz prigovor molimo, dostavite i ime i prezime i adresu, kako bismo vam u roku od 15 dana mogli uputiti pismeni odgovor na vašu pritužbu, te tako utjecati na poboljšanje kvalitete i vaše zadovoljstvo.
Reklamirani proizvod potrebno je dostaviti neoštećen te u neoštećenoj, originalnoj ambalaži. U slučaju povrata proizvoda, poštarinu snosi Kupac.

RASKID UGOVORA

U skladu s odredbama članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupnji u roku od 14 dana od dana primitka kupljenih proizvoda, te zahtijevati povrat sredstava od prodavatelja.
Kako bi kupac ostvario pravo na jednostrani raskid Ugovora, treba obavijestiti RIVER, obrt za proizvodnju i trgovinu o svojoj odluci isključivo u pisanom obliku putem obrasca za jednostrani raskid ugovora. Poštom na adresu rivernakit@gmail.com ili poštom na adresu River, Starogradska ulica 147, Starigrad, 48000 Koprivnica. Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora. Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada RIVER zaprimio korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je kupac izvršio uplatu. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca RIVER može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena na adresu sjedišta tvrtke. Povrat se može napraviti isključivo za neoštećene proizvode, u originalnom pakiranju s pratećom dokumentacijom i originalnim računom, u suprotnom se reklamacija neće moći priznati.
Kupac je dužan robu predati ili je poslati na adresu RIVER Starogradska ulica 147, 48000 Koprivnica, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Prodavatelju uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe kupac mora snositi sam. U skladu sa Zakonom korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.